Seminarie 'Groot publiek': Omgaan met pijn

2 daags seminarie 'Fasciatherapie', open voor al de geïnteresseerden die graag meer willen weten over Fasciatherapie.

Pijn is iets waar we allemaal vroeg of laat mee geconfronteerd worden. Het heeft dan ook een duidelijke functie. Het doet namelijk dienst als alarmsignaal op het moment dat er iets fout gaat in je lichaam en maant je aan tot voorzichtigheid waardoor je lichaam kan herstellen en erger kan voorkomen worden. Pijn daagt je uit oplossingen te zoeken en de mogelijke oorzaken aan te pakken.

Pijn kan eveneens een beschermende psychologische functie hebben, waarbij het autonoom functionerende pijnsysteem dienst doet als verdedigingsmechanisme. Pijn lokt dus een bepaald gedrag en bepaalde fysiologische reacties uit in ons lichaam en “leert” je, onbewust, hoe je je best gedraagt. Dit kan er echter voor zorgen dat geleidelijk aan, als de pijn chronisch wordt, je leven overheerst wordt door de pijn.

Fasciatherapie reikt je vaardigheden aan die je toelaten om de pijn niet machteloos te ondergaan. Het leert je dat je over de nodige wapens beschikt om op een bewuste en adequate manier om te gaan met pijn. Aandacht en waarneming zijn hierbij de werkinstrumenten die je geleidelijk aan toelaten om op een bewuste manier de negatieve spiraal waar je in terecht gekomen bent om te buigen naar een positieve spiraal.
ZOEK EEN THERAPEUT
POSTCODE - STAD - PROVINCIE
Details
 • Doelpubliek

  Patiënten, iedereen die meer wil weten over 'fasciatherapie' en dit in de praktijk wil beleven

 • Locatie

  Drongen, Oude Abdij (Drongenplein 26), lokaal C1

 • Datum

  23-08-2014 tem 24-08-2014

 • Prijs

  150 EUR

 • Tijdstip

  9u30 tem 17u30

 • Registratie open tem

  22-08-2014

Close

Menu